Kalastus

Kalastaminen Ulvovan Suden Majatalon ympäristössä onnistuu helposti. Järviä, lampia ja jokia löytyy paljon ja kalastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, vuoden ajasta riippumatta.

Kalastuslupia alueen vesistöihin saa helposti Villin Pohjolan lupamyynnistä.

Monipuolista kalastusta

Pohjois-Karjalassa vesistö on hyvin monimuotoista, joka tarjoaa mahdollisuuden hyvin erilaiseen kalastukseen. Suuret järvet, joista lähinnä majataloa on Syväjärvi, tarjoavat mahdollisuuden uisteluun, verkkopyyntiin, pilkintään, ongintaan, katiskalla kalastukseen ja tietysti virvelöintiin.

Vesireitit koskineen tarjoavat aktiiviselle pyytäjälle loistotilaisuuksia perhokalastukseen, virvelöintiin ja miksei rauhallisemmissa paikoissa uisteluun vaikka kanootilla meloen.

Kalakanta

Ulvovan Suden majatalon alueella virtaavat vedet tulevat Venäjältä ja rajavyöhykkeeltä, joiden järvissä ja koskissa kalat saavat rauhassa kutea ja poikaset kasvaa. Tämä turvaa vahvan ja uusiutuvan kalakannan, joka monipuolisuudellaan tarjoaa vaihtoehtoja koko perheen kalastajille.

Kalastusluvat

Kalastuslupia saa Villin Pohjolan lupamyynnistä puh 020 344 122 (ma-pe klo 8:00-16:00).

Kalajuttuja

Kalastuskohteita alueella

Haapajoki

– 10 km Majatalolta tien 522 sillalle.

Tummavetinen, voimakkaasti uittoperkauksien murjoma erämaajoki. Lyhyitä, nopeita koskia ja hitaita suvantoja. Varsin paljon majavia.
Metsäautoteitä pitkin pääsee varsin lähelle useimpia ylä- ja keskijuoksun koskia mutta rannoilla liikkuminen on paikoin hankalaa, sillä polkuja ei ole.

Parhaiten liikkuminen onnistuu kanootilla. Alempana Naarvan- ja Lutinjokena virtaava osuus on vielä enemmän vesikulkuneuvoa vaativa. Kalastona mustia ahvenia ja äkäisiä koskihaukia, kenties sattumataimenia. Uistinkalastajan (UL-välineillä)paikka.

Antti Tuurin kirjassa “Perhokalastuksen alkeet” on novelli “Haapajoki”, jossa kalastetaan lähinnä haukea ja törmätään karhuun Haapajoen yläjuoksulla.

Lupana käy Villin Pohjolan viehelupa.

Suomujoki

– 35 km Majatalolta joen yli kulkevalle sillalle

Kaunis pieni erämaajoki Patvinsuon kansallispuiston rajalla. Suhteellisen kirkas vaikkakin humuspitoinen vesi, 5-8 metrin levyinen erittäin mutkikas hiekkapohjainen uoma. Kansallispuiston rajaava tie kulkee joen suuntaisesti, helppo kävely useimpiin kohtiin kuivan kangasmetsän halki. Jäljistä päätellen erittäin paljon majavia.

Joessa on harjusta, ei kovin isoja, 30-40 cm asti, Kaikkein kevyimmillä perhovälineillä hyvin viehättävä kalastuspaikka.
Villin Pohjolan viehelupa käy.

Koitajoki

– 80 km Majatalolta Möhköön

Ilomantsin suurjoki, sekä latvat että alaosa Suomen puolella, keskipätkä Venäjällä. Humuksen tummaksi värjäämä, tyypillinen pohjoiskarjalainen vesi.

Alaosa padottu mm. Pamilossa mutta Ala-Koitajoen vanha uoma (nippa-nappa Enon puolella) on kalastettavissa, etenkin runsasvetisenä kesänä hyvä.

Taimenta, järvilohta, harjusta + normaalit järvikalat.

Ylempänä varmin kohde Möhkön kosket Möhkön ruukin tuntumassa. Kunnostettu ja taimen/kirjolohi istutuksin hoidettu monimuotoinen koskialue, sopii sekä perholle että uistimelle.

Vaatii oman lupansa, jolla on useita myyjiä, mm. lomakylä.